Utrecht heeft een erg groot aanbod van studierichtingen. Er zijn maar liefst 8 hogescholen en 2 universiteiten binnen Utrecht. De bekendste daarvan zijn de Universiteit Utrecht (UU) en de Hogeschool Utrecht (HU). Daarnaast is er ook de Hogeschool Domstad, Hogeschool Inholland, Hogeschool Schoevers, Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU), ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalen, Marnix Academie en de Universiteit voor de Humanistiek.

Het grote scala aan studies met zoveel onderwijsinstellingen spreekt voor zich. Alle instellingen hebben een website, die kunt u bij de nuttige links vinden. Hierop kunt u meer lezen over het aanbod van studies. 

De keuze voor Utrecht als studiestad is niet alleen afhankelijk van de studie maar ook de instelling en het studentenleven er omheen. Utrecht heeft een bruisend studentenleven met iedere dag wel iets te doen. Er zijn talloze verenigingen met allerlei doelen (sport, muziek, gezelligheid) om uit te kiezen en er is iedere dag wel iets te doen. Daarnaast is Utrecht met ongeveer 65.000 studenten de grootste studentenstad van Nederland

Studentenleven

Studeren is meer dan alleen met je neus in de boeken zitten en pennen leeg te schrijven aan scripties en verslagen. Het Utrechtse studentenleven bruist!

Er is bijna iedere dag wel iets te beleven. Een borrel, een feest, een lezing of een andere activiteit. Kijk bij de Grote Agenda van Utrecht om te zien wat er deze week te beleven is.

Deze activiteiten worden georganiseerd door de talloze studentenverenigingen. Voor ieder wat wils. Er zijn studieverenigingen, deze richten zich voornamelijk op één studie of faculteit. Sportverenigingen richten zich op een bepaalde sport. Gezelligheidsverenigingen hebben vaak geen richting behalve gezelligheid en leuke dingen doen. Er zijn overtuigingsverenigingen en muziekverenigingen. Als je interesse hebt om iets naast je studie te doen, dan is er voldoende keus. Er is vaak zelfs de keuze tussen een corporale vereniging of juist een niet corporale vereniging.

 

Al deze dingen zijn niet alleen leuk, ze zijn ook leerzaam. Hoe vaak en hoe bekwaam ben jij in het organiseren van een feest? Hoe vaak heb jij al een symposium georganiseerd? Wil jij ook eens weten hoe het is om in een bestuur te zitten van een vereniging? Dit is niet alleen erg leuk, maar ook leerzaam en nuttig voor later. Bedrijven zien graag mensen die actief zijn geweest binnen een studievereniging en hier bepaalde dingen geleerd hebben. Je kan het zien als ervaring opbouwen op een leuke manier (vaak) zonder dat voorkennis vereist is! Natuurlijk heeft niet iedereen hier interesse in, je kan ook simpelweg de activiteiten bezoeken zonder jezelf actief te mengen in de organisatie.

 

Commerciële kamer-bureaus

Naast de SSH zijn er ook commerciële bureau’s die zich bezig houden met kamers. De gemeente heeft een erkenning uitgedeeld aan bureaus die betrouwbaar zijn.

Standing
Herculesplein 323
(030) 252 2038 of (030) 252 2143

Students for Students
Voorstraat 106
(030) 662 0060
www.sfshousing.nl

Home-Search
(030) 711 3249
www.home-search.nl

Woningnet (op zoek naar een woning, geen kamer)
Beneluxlaan 2
0900-2023073
www.woningnet.nl

Kamer gevonden

Als je een kamer gevonden hebt en je bent verhuisd vergeet dan niet om dit binnen 5 dagen te melden bij het gemeentehuis. Vergeet hierbij niet je identiteitsbewijs en huurcontract mee te nemen, of je wordt teruggestuurd. Vergeet daarna ook niet om de verhuizing door te geven bij de IB-Groep, vooral niet als je nog inwonend staat ingeschreven, en bij je onderwijsinstelling. Als je geen kamer in Utrecht hebt maar bijvoorbeeld bij de Warande in Zeist moet je je natuurlijk inschrijven in de gemeente waar je woont, niet de plaats waar je studeert.

Posted in Leren
admin

Comments are closed.