Altijd al eens een vaardigheid willen verbeteren voor de baan die je nu hebt. Of zit je te zinsspelen om nog een diploma te halen. Dan kan tijd een belemmering zijn om dat ook te doen.

Want als volwassene heb je een vaste baan die een X aantal uur kost. Misschien heb je ook een gezinsleven, dit kost ook veel tijd. En voel jij je daarom niet in staat om een opleiding of cursus te volgen omdat je daar de tijd niet voor hebt.

Niets is minder waar, het klopt dat het erg lastig om naar school te gaan. Maar een cursus of zelfs een opleiding op hbo niveau volgen is zeker niet onmogelijk. Laat me één mogelijkheid bespreken: afstandsonderwijs.

Afstandsonderwijs houdt in dat jij de stof die je normaal via een klaslokaal tot je neemt. Via het internet en thuis leert, dit heeft als voordeel dat jij niet onderweg bent. Dit alleen al kan soms 2 uur op een dag schelen.

Een ander voordeel is dat jij je tijd in deelt, jij hoeft geen rekening met school te houden. Maar een schema in elkaar waarbij het leersysteem juist op jou aansluit.

Misschien vraag jij je dan ook af, zo’n thuisstudie is dat dan ook echt wat waard?

Ja zeker. Als jij bij een gerenommeerde instelling zit dan is dat hbo diploma, een volwaardig hbo diploma. Een thuisstudie is net zo zwaar als een reguliere studie, alleen de vorm waarin jij de informatie tot je krijgt is anders.

Daarbij wordt bij een thuisstudie meer een beroep gedaan op je zelf discipline. Dat is wel iets om over na te denken, ben jij iemand die zichzelf er toe kan aanzetten om te leren?

Natuurlijk kan in je in de plaats van een hbo diploma behalen. Ook kiezen voor een cursus deze is korter maar kan zeker leerzaam zijn als deze bij je beroep aansluit. Je kunt denken aan een talencursus maar ook een cursus onderhandelen bijvoorbeeld. Kortom als jij je carrière een positieve impuls wilt geven, dan kan afstandsonderwijs uitkomst bieden.

Posted in thuisstudie
admin

Comments are closed.