Kinderen met een Citotrainer voorbereiden op de Cito-toets. Er zijn duidelijk twee kampen. Enerzijds vinden mensen het acceptabel en zelfs goed dat leerlingen op de Eindtoets van groep 8 worden voorbereid. Maar anderzijds zijn er ook mensen die het niet acceptabel vinden en zelfs geneigd zijn dat de complete Cito-toets afgeschaft moet worden (omdat scholen zo prestatiegericht zijn).
Als ouder is het soms moeilijk om je tussen die twee kampen – die zich gewoon open en bloot op het schoolplein begeven – sterk te houden. Want enerzijds wil je graag dat je kind zich goed voorbereid op de Cito-toets, maar je wil niet dat je als slechte ouder gezien wordt.
Hoe zit het nu? Wat is de zin en de onzin van Citotrainers? In dit artikel geven we aan in hoeverre de Cito-toets oefenen zinvol is, hoe Citotrainers kunnen helpen en wat je absoluut niet voor ogen moet hebben.

Wat doen Citotrainers?

Citotrainers doen in feite niets anders dan een kind goed voorbereiden op de Cito-toets. Dat gebeurt door te oefenen met soortgelijke vragen. Op die manier leren kinderen de vrij aparte vraagstelling van Cito herkennen en kunnen zij ook anders beredeneren om tot antwoorden te komen. Door het afvinken van opties (meerkeuzen) kunnen kinderen meer invloed uitoefenen op het selecteren van de juiste antwoorden.
De vraagstelling van Cito is vrij opvallend. Het zijn vaak verhaaltjessommen bij rekenen en zeer droge vragen bij taken als taal, spelling en woordenschat. Je moet dus niet verwachten dat je heel veel details krijgt. Die moet je namelijk van tevoren al hebben opgedaan.
Een goede Citotrainer helpt om die ervaringen nogmaals op te doen en te verankeren.

Voordelen van de Citotrainer

Er zijn dus veel manieren waarop een Citotrainer kan helpen. Een goede Citotrainer heeft dan ook veel voordelen te bieden, zoals: Kinderen worden optimaal voorbereid op de inhoud van de Cito-toets, door soortgelijke vragen en opgaven;
Ouders kunnen ontdekken waar kinderen nog wat bijscholing in kunnen gebruiken, omdat dit op school niet voldoende behandeld is of omdat leerlingen delen van de lesstof vergeten zijn;
De vraagstelling van de echte Cito-toets zal kinderen tijdens de afname niet meer mogen verrassen (want ze zijn bekend met die vraagstelling vanuit het oefenmateriaal);
Kinderen krijgen in de gaten wat de Cito-toets nu precies inhoudt en hoeven dus niet verrast te worden tijdens de toets zelf. Deze voordelen (en meer) maken het dat er jaarlijks vele ouders kiezen voor het trainen van de Cito-toets met behulp van een professionele trainer.

Nadelen van de Citotrainer

Er kleven ook nadelen aan Citotrainers. Zo kan het zijn dat je een verkeerde Citotrainer aanschaft of gebruikt (er zijn veel gratis Citotrainers te vinden) die niet goed genoeg voorbereid of kale sommen aanbiedt, waardoor kinderen een verkeerd beeld krijgen.
Ook kan het een nadeel zijn dat je jezelf verliest in het oefenen en te veel oefent. Kinderen kunnen daar juist tegendraads van worden en het af laten weten op het cruciale moment.

Professioneel oefenmateriaal

Wil je met een Citotrainer aan de slag en wil je hier het beste resultaat mee bereiken? Ga dan op zoek naar professioneel oefenmateriaal. Een Citotrainer is pas professioneel wanneer hij over de volgende punten beschikt:
Behandelt alle stof zoals die op de Cito-toets/ Eindtoets aan bod komt;
Biedt vragen in meerkeuzevorm aan;
Maakt gebruik van oefeningen die op een Cito-toets ook gebruikt zouden kunnen worden;
Is absoluut geen spelvorm (een quiz of een spelletje waarmee je punten kan verdienen), want daardoor verschuift de focus van kinderen en blijft het geleerde niet hangen;
Bevat de stof van groep 7 tot en met groep 8;
Bevat oefeningen voor taal en rekenen, maar splitst die onder in woordenschat, begrijpend lezen, spelling en stellen (taal) en studievaardigheden (rekenen en taal) en rekenen (rekenen).

Conclusie

Oefenen voor de Cito-toets kent zowel voor- als tegenstanders. Als voorstander is het vooral zaak om professioneel en goed oefenmateriaal als Citotrainer te gebruiken. Doe ook niet teveel van alles, om te voorkomen dat kinderen afhaken. Houd je aan de richtlijnen voor professioneel oefenmateriaal als je serieus resultaat wil bereiken.
Lees meer over de Cito-toetsen die in het basisonderwijs worden afgenomen, vanaf groep 1 tot en met groep 8.

Posted in overig
admin


Natuurlijk moet je het leuk vinden om een bepaalde taal te leren. Maar er zijn talen die niet alleen leuk zijn om te leren vanwege privé redenen. Maar juist omdat ze zakelijk aantrekkelijk zijn. Laat ik voor het gemak even Chinees nemen. De laatste jaren is de Economie in China hard gegroeid. Er zijn nog nooit zo snel zoveel miljonairs en miljardairs ergens bijgekomen als de laatste paar jaar in China.

Zakendoen of werk vinden in een dergelijk land waarvan de Economie groeiende is is natuurlijk hartstikke interessant. Hoewel je met Engels ook ver kunt komen, ligt dit in China toch wel anders. Niet alleen vanwege de taal, maar ook de cultuur speelt hier een rol. Wanneer je de taal van een bepaald land spreek dat zijn de economische mogelijkheden groot. Zo geld dit bovenstaande voorbeeld ook voor Griekenland.

Waarom Grieks leren?

Je weet vast nog wel dat het niet veel heeft gescheeld of Griekenland moest de EU uit. Dit vanwege hun Economische Crisis en torenhoge schulden. Griekenland stond op het punt van failliet gaan. Nu we een paar jaar verder zijn is Griekenland langzaam maar zeker uit hun dip aan het klimmen. Dankzij de hulp van enkele andere EU landen. Je kunt je wel voorstellen dat er destijds veel bedrijven gesloten werden en failliet gingen. Ook mensen hadden minder geld te besteden. Dit is inmiddels langzaam aan het veranderen en komt het land weer uit de Economische noodsituatie gekrabbeld.

Hier liggen dus kansen. En voor jou de reden voor het Grieks leren. Een taalcursus Grieks kan je helpen om daar bijvoorbeeld beter zaken te doen, zoals het opzetten van een restaurant, winkel, camping of wat voor product of dienst je ook in gedachten hebt. Het toerisme trekt weer aan, meer mensen gaan weer op vakantie naar het land en ook de zakelijke markt heeft weer nieuwe kansen.

Mocht je niet het zakelijke type zijn. En niet zo ondernemend zijn op dit vlak. Dan zijn er ook genoeg persoonlijke redenen waarom je de Griekse taal kan leren. Is het je favoriete vakantieland? Of ben je van plan om er op vakantie te gaan, dan zou een snelcursus Grieks een goede optie zijn. Wil je meer, dan zou je een cursus Grieks voor beginners of gevorderden kunnen volgen.

Meer dan alleen een taal

Wat veel mensen vergeten en niet aan denken is dat je bij een taalcursus niet alleen de taal leert, maar ook de tradities, de cultuur, je leert gaande weg over de geschiedenis van de taal en het land. Je leert zo beter hun gewoontes te begrijpen en mensen te leren kennen. Dit alleen al kan een reden zijn om meerdere talen te bemachtigen. Grieks leren zou je in de eerste instantie kunnen doen omdat je er belang bij hebt. Toch zijn er genoeg mensen die het gewoon een mooie taal vinden en graag het ingewikkelde Griekse Alfabet willen leren, en zo Griekse woorden en letters kunnen schrijven en spreken.

Posted in Leren
admin

Het op tijd kennis laten maken met ICT aan jonge kinderen wordt steeds meer van belang. De tijd staat namelijk niet stil en computermogelijkheden worden steeds meer uitgebreid. Als een kind hier al op jonge leeftijd mee in aanraking komt, zal het makkelijker zijn om dit in de toekomst op te pakken. Denk maar eens aan ouderen die nooit al die technologie hadden en opeens op oudere leeftijd te maken kregen met smartphones en tablets. Het is niet dat niemand meekomt, maar het uitleggen en begrijpen van zo’n nieuw technologisch apparaat is wel een uitdaging.

Kennis moet gedeeld worden

Voor sommige docenten is al die nieuwe technologie soms ook een hele klus. Smartboards, laptopklassen en alles digitaal inleveren kan zorgen voor een stukje gemak, maar ook zeker voor de nodige bijkomstigheden. Docenten die al langer gebruik maken van ICT toepassingen in de les zijn de zogeheten ‘ICT-pioniers’. Andere docenten zijn later begonnen. Vaak beschikken ze op school over goede faciliteiten, maar ondervinden docenten soms weinig steun van hun collega’s. Ze hebben zelden contact met andere docenten die net als zij een voortrekkersrol vervullen. Al s ze workshops geven op studiedagen komen ze in contact met collega’s die hun ICT-vaardigheden en -ervaring missen, en die dus geen echte gesprekspartners voor ze zijn. Sommige pioniers zijn ook actief in de vakcommunities; daar zijn zij degenen die hun kennis inzetten, terwijl de meeste bezoekers ervan komen profiteren. Om die reden leren pioniers vaak meer van hun eveneens pionierende collega’s van andere vakken. De pioniers moeten steeds meer rekening houden met de explosieve groei van ICT-ondersteunend lesmateriaal van uitgevers dat te vinden is op hun interactieve en multimediale websites. Sommige pioniers maken er gebruik van, anderen gebruiken alleen eigengemaakt ICT-materiaal of ICT-ondersteunde leeromgevingen, weer anderen kiezen voor een combinatie daarvan. Zo ontstaat er dus een veel grotere verscheidenheid aan ICT-gebruik dan een aantal jaren geleden. Tegelijkertijd verbeteren de faciliteiten op school en bij de leerlingen thuis. Het is belangrijk dat de pioniers hun kennis meer delen met de docenten die minder kennis hebben, zodat er geen groot gat tussen kennis in ontstaat.

Casussen en advies van professionals

Wat een goede training kan zijn voor scholen, is om hun docenten op een cursus te sturen over ICT mogelijkheden in het onderwijs. Het is echt een investering voor de toekomst. Een andere mogelijkheid om met internet professionals te praten over de ontwikkelingen in ICT. Zij kunnen waarschijnlijk een paar goede casussen voorleggen met waarbij de toepassingen goed uitkomen.

Posted in overig
admin

Vieren jullie ook kerst op school? Waarschijnlijk wel! Maar weet je dan ook waar alle tradities vandaan komen? In dit artikel zullen we jullie er alles over vertellen.

Zodra de temperaturen gaan zakken en december dichterbij komt, leven veel mensen toe naar de feestdagen. De dagen met familie, eten, cadeautjes, gezelligheid en vooral: tradities. In Nederland is het zo dat eerst Sinterklaas al om de hoek komt kijken. Maar zodra de goedheiligman het land heeft verlaten, liggen de winkels vol met versieringen voor de kerst.

Kerstboom

Een van de meest bekende tradities van kerst is natuurlijk de kerstboom. Waar de traditie precies vandaan komt lijkt niet duidelijk. Wat we wel weten, is dat kerstmis een samenhang is van 2 aparte Heidense feesten. Deze feesten werden later samengevoegd tot één feest: het lichtfeest. Dit verwijst naar de geboorte van de zonnegod Mithras. De naaldboom is een van de weinige bomen die in de winter groen blijft. Dit gaf het symbool van hoop in het midden van de winter. Om dit te vieren, werd deze boom versierd. Het is pas later dat de bomen werden omgezaagd en in huizen werden geplaatst. Vooral in de Oorlog werd dit in Duitsland veel gedaan in bijvoorbeeld ziekenhuizen en militaire barakken. Het in ieder geval een misvatting dat de kerstboom een Christelijk symbool is. Later werden deze natuurlijk wel toegevoegd. Denk aan de kerstster boven op de boom (ster van Bethlehem), de engelenhangers, het engelenhaar en de stal onder de boom.

Versiering

Naast de kerstboom zijn er nog veel andere versieringen. Een groot terugkomend symbool is licht. Dus veel kaarsjes en lichtjes zijn zeker een leuke om in de kamer te zetten. Dit kan je goed combineren met de kleuren rood, wit en groen. Ook een krans versieren en ophangen (aan de voordeur) is een traditionele versiering.

Muziek

“All I want for Christmas, is youuuuu”. Wie kent de klassiekers nou niet? Toch zijn de oude kerstliederen niet zo swingend en vrolijk als we gewend zijn. De eerdere kerstliederen werden vaak gezongen door een koortje die de straat opgingen. Of in de kerk, waarbij de zang begeleid werd door een piano of orgel. Een beetje zoals andere kerkliederen. Tegenwoordig wordt er nog steeds een nachtmis gegeven in kerken waarbij oude liederen worden gezongen. Maar voor het grootste deel swingen en zingen we lekker mee met de kerstliedjes op de radio.

Eten

Het kerstdiner; het moment om je buikje rond te eten! In het einde van de 16e eeuw, werd het steeds gebruikelijker om voor hogere klassen een enorm uitgebreid diner te bereiden. Zo dus ook tijdens de kerst. Iedereen die het geld had, deed mee met deze traditie en nodigde vrienden, familie en kennissen uit om aan te sluiten bij dit feestmaal. Vooral zoetigheid was een groot succes op deze diners. Dit komt omdat suiker een duur product was en het dus extra bijzonder was. In de 17e eeuw werden de zoete gerechten vervangen voor grote stukken vlees al middelpunt van het diner. Daarnaast kwamen kleine gerechtjes zoals groente en aardappel. De kalkoen was op dit moment nog voor de elite, omdat dit een duur stuk vlees was. Maar ook dit verschoof later naar alle standen. In de 20e eeuw was gourmetten op zijn hoogtepunt van populariteit in Nederland.

Posted in overig
admin

Op de basisschool en middelbare school heeft je kind dagelijks een rugtas nodig. Deze zijn vaak als basis nogal saai. En aangezien ze hem toch elke dag gebruiken, is het wel zo leuk om hem te laten opvallen en samen met je kind te pimpen! Gelijk een activiteit om samen te doen. Lees snel verder voor leuke ideeën om de gaafste rugzak van de klas te krijgen!

mhASdBe

Verven en tekenen

Gebruik je fantasie en maak je eigen creaties op een tas. Dit kan door middel van waterdichte stiften, maar ook textielverf werkt hiervoor prima. Hou er rekening mee dat hiervoor het beste de tas leeg kan zijn. Om te voorkomen dat het doordrukt kun je het beste een stuk karton of dik papier in de tas zelf zetten. Hierdoor creëer je ook gelijk een stevig recht vlak om op te tekenen. Een ander idee – wat je vroeger vaak zag – is een watervaste pen of stift meegeven aan je kind, zodat deze aan vriendjes en vriendinnetjes gegeven kan worden. Zo kunnen alle vrienden een tekst of tekening op de tas maken en wordt het gelijk persoonlijk.

Super Stofjes

Een leuke manier om variatie aan kleur te geven, is door verschillende kleuren stof te kopen en deze op de tas te naaien. Bijvoorbeeld op het het lapje dat over de rits valt, of de zijkanten van de tas. Een andere optie om stof te gebruiken is door losse patches te kopen. Deze komen in allerlei verschillende thema’s en figuren.Vaak hoeven deze niet vastgenaaid te worden, omdat je ze eenvoudig op het stof stof kunt strijken.

Boordevol Buttons

Hoe kunnen we de buttons nou laten liggen! Van je favoriete band, van een mooi plaatje of gewoon iets grappigs. Uit je persoonlijkheid door middel van deze kleine knopjes. En het leukste is: je hoeft ze enkel aan de tas te pinnen en klaar ben je! Wil je zeker weten dat ze blijven zitten? Naai ze dan vast aan de tas.

Stoere Studs

Ga je meer voor een stoere look? Dan zijn studs een goede oplossing! Sommige studs kun je op de tas plakken met secondelijm. Maar er zijn ook studs die je door de stof heenprikt om ze vast te maken. Een variant hiervan heeft 4 kleine scherpe puntjes aan de achterkant van de stud. Zorg dat je de stud eerst goed positioneert. Een handige tip hiervoor, is om een magneet te gebruiken. Druk de puntjes van de stud goed door de stof heen. Gebruik daarna een krombektang om de puntjes om te buigen. Zo blijft de stud goed zitten en prik je ook jezelf er niet aan. Een andere variant is de ‘schroefstud’. Hiervoor moet je eerst een gat in de tas maken (dit kan met een gaatjestang, maar het kan ook door een gat met een schaar te prikken). Vervolgens steek je het schroefje van binnen naar buiten door de stof, waarna je de stud er zo op kan schroeven.

Wil je toch liever gewoon een kant en klare schooltas kopen voor je kind? Ook die zijn te krijgen met patronen en versieringen. Klik hier voor het assortiment van Rugzak.com

Posted in schoolspullen
admin

Droom jij er altijd al van om een muziekinstrument te bespelen maar is het er nog nooit van gekomen? Je bent niet de enige. In Nederland lopen meer mensen rond met de wens een muziekinstrument te bespelen dan dat er daadwerkelijk mensen zijn die een muziekinstrument bespelen! In dit artikel vertellen wij je wat meer over het leren bespelen van een muziekinstrument op latere leeftijd.

Je leert gemakkelijker een muziekinstrument bespelen als je jonger bent. Dit gegeven is algemeen bekend in Nederland. Hoe eerder je begint met muziek spelen hoe beter. Als je op latere leeftijd begint met het bespelen van een muziekinstrument zul je geen beroepsmuzikant meer worden maar je kunt wel heel erg veel plezier maken en spelen in een orkest!

Bijna alle muziekinstrumenten zijn geschikt om nog op latere leeftijd te gaan bespelen. Het is echter wel een vereiste om veel te oefenen. Het liefste dagelijks. Er zijn drie fysieke factoren waar u rekening mee moet houden bij uw keuze voor het instrument dat u wilt gaan bespelen. Dit zijn, motoriek, longcapaciteit en uw spieren en gewrichten. Heeft u een verminderde longfunctie maar wel een fijne motoriek? Dan kunt u het beste kiezen voor Gitaarles of een ander snaarinstrument. Heeft u juist een goede longfunctie maar een mindere motoriek dan kunt u kiezen voor een blaasinstrument met weinig kleppen zoals een trompet.

Wanneer je je juiste instrument hebt gevonden op muziek op te gaan spelen zul je vast de vraag hebben hoe snel je ‘iets kunt spelen’. Dit is erg afhankelijk van het instrument dat u heeft gekozen. De relatief makkelijke instrumenten om de basis te leren of om leuke deuntjes te spelen zijn bijna alle blaasinstrumenten of de piano. Als je kiest voor een van deze instrumenten kun je na een aantal lessen al je eerste stukken spelen. Aan de andere kant heb je wat moeilijkere instrumenten om te leren op latere leeftijd. Voorbeelden van relatief moeilijk te leren muziekinstrumenten zijn de viool of cello. Het kan maanden duren voordat je hier een mooie klant en mooie melodie uitkrijgt. Indien je veel aanleg hebt voor het bespelen van een muziekinstrument zul je alles wat sneller oppakken dan de rest van je leeftijdsgenoten.

Het allerbelangrijskte aan muziek maken is plezier. Ondanks dat je geen professional meer zult worden kun je toch heel erg veel plezier beleven aan het bespelen van een muziekinstrument. Neem jij ook de stap en ga je op les?

Posted in overig
admin

Elk jaar is er opnieuw nood aan lesboeken voor het nieuwe schooljaar. Elk jaar verandert de lesstof namelijk en wordt er geëist dat de lespakketten worden afgestemd op de nieuwe theorie. Het niveau wordt immers jaar na jaar weer een stukje hoger getild. Maar waar vind je het juiste lesmateriaal? Dat hangt natuurlijk wel af van jouw vakgebied. Daarnaast maakt het ook uit of je daadwerkelijk lesboeken voor het nieuwe schooljaar zelf mag kopen, of indien dit gebeurt via een andere organisatie van jouw keuze. Is deze laatste optie jouw geval? Dan mag je van geluk spreken, want net als met zoveel andere dingen kies je zelf meestal wel de beste optie. Je hebt namelijk de tijd om zelf alles rustig te bekijken. Analyseer de verschillende opties en bekijk eventuele reviews. Brinkman Uitgeverij is een gerenommeerde uitgeverij van lesboeken voor het nieuwe schooljaar. Gaat het nou om boeken voor een middelbare opleiding of om boeken voor een hogere opleiding, Brinkman Uitgeverij weet jou altijd de beste opties te presenteren. Ben je op zoek om je kennis ook buiten de lesuren een beetje omhoog te krikken? Bekijk dan ons uitgebreide aanbod aan lesboeken.

De IT boeken

Een specialiteit van Brinkman uitgeverij is het publiceren van boeken in het IT vakgebied. Zo worden onze lijn aan server boeken wereldwijd gerespecteerd. Het uitgebreide assortiment begint met de absolute basis, om vervolgens af te ronden met lesmateriaal voor de meer gevorderde gebruiker. Van Windows server 2008 tot de nieuwste windows 8 server boeken: Wij hebben het allemaal. Je blijft echter niet beperkt tot Windows server. Ook linux fanaten kunnen bij ons terecht voor het allernieuwste materiaal omtrent Linux servers. Een beetje techneut weet immers dat lesboeken voor het nieuwe schooljaar echt niet enkel meer draaien om Windows. De markt is volledig open gegaan en dit zorgt er natuurlijk voor dat de IT’er van morgen over een zeer brede basiskennis moet beschikken.

Bestel nu nog

Het nieuwe schooljaar is dan wel al afgetrapt, toch wilt dit niet zeggen dat elke student al zijn boeken al heeft. Profiteer van onze snelle verzendservice en wees zo snel mogelijk eigenaar van de beste lesboeken voor het nieuwe schooljaar.

Posted in schoolspullen
admin

Bijna iedereen heeft het in zijn of haar schooltijd wel meegemaakt, de schoolreizen. Voor de een een ware nachtmerrie, voor de ander een moment om echt naar uit te kijken. Jaarlijks worden er vanuit vrijwel elke school reizen georganiseerd naar binnen- en/of buitenland. Een bekend tegengeluid richting schoolreizen welke vaak ten gehore wordt gebracht is dat het ouders van leerlingen veel geld kost en de scholieren kostbare tijd in de schoolbanken verliezen. De baten wegen voor deze groep niet op tegen de lasten welke schoolreizen met zich meebrengen. Bij sommige reizen zal zo’n redenatie zeker stand houden, maar in grondslag hebben schoolreizen wel degelijk een belangrijke functie in het onderwijs. Schoolreizen hebben namelijk een sterk lerende werking.

Schoolreizen zijn een uitstekend verlengstuk van een les op school. Het is voor scholieren namelijk vaak lastig om theoretische kennis aan praktijk situaties te koppelen, gezien vaak heel wat inbeeldingsvermogen nodig is om dit tot stand te brengen. Een schoolreis kan theorieën tot werkelijkheid laten komen. Doordat de theorie in de praktijk kan worden aanschouwd beseffen scholieren vaak beter wat de achterliggende gedachten zijn van theorieën en/of  van gedragingen van personen. Door deze toegevoegde waarde van schoolreizen kan het de ontwikkeling van scholieren dus positief beïnvloeden.

Het tegengeluid richting schoolreizen is dus goed te weerleggen door de ondersteuning welke het kan bieden in de ontwikkeling van een scholier. De tijd welke men anders in de banken zou zitten, wordt nu praktisch en bovendien op een goede wijze ingevuld.  Ten slotte zijn schoolreizen ook een unieke manier om de sociale aspecten van kinderen positief te doen beïnvloeden doordat met een groep de reis wordt beleefd en wellicht met nieuwe culturen in aanraking wordt gekomen.

Posted in overig
admin

Altijd al eens een vaardigheid willen verbeteren voor de baan die je nu hebt. Of zit je te zinsspelen om nog een diploma te halen. Dan kan tijd een belemmering zijn om dat ook te doen.

Want als volwassene heb je een vaste baan die een X aantal uur kost. Misschien heb je ook een gezinsleven, dit kost ook veel tijd. En voel jij je daarom niet in staat om een opleiding of cursus te volgen omdat je daar de tijd niet voor hebt.

Niets is minder waar, het klopt dat het erg lastig om naar school te gaan. Maar een cursus of zelfs een opleiding op hbo niveau volgen is zeker niet onmogelijk. Laat me één mogelijkheid bespreken: afstandsonderwijs.

Afstandsonderwijs houdt in dat jij de stof die je normaal via een klaslokaal tot je neemt. Via het internet en thuis leert, dit heeft als voordeel dat jij niet onderweg bent. Dit alleen al kan soms 2 uur op een dag schelen.

Een ander voordeel is dat jij je tijd in deelt, jij hoeft geen rekening met school te houden. Maar een schema in elkaar waarbij het leersysteem juist op jou aansluit.

Misschien vraag jij je dan ook af, zo’n thuisstudie is dat dan ook echt wat waard?

Ja zeker. Als jij bij een gerenommeerde instelling zit dan is dat hbo diploma, een volwaardig hbo diploma. Een thuisstudie is net zo zwaar als een reguliere studie, alleen de vorm waarin jij de informatie tot je krijgt is anders.

Daarbij wordt bij een thuisstudie meer een beroep gedaan op je zelf discipline. Dat is wel iets om over na te denken, ben jij iemand die zichzelf er toe kan aanzetten om te leren?

Natuurlijk kan in je in de plaats van een hbo diploma behalen. Ook kiezen voor een cursus deze is korter maar kan zeker leerzaam zijn als deze bij je beroep aansluit. Je kunt denken aan een talencursus maar ook een cursus onderhandelen bijvoorbeeld. Kortom als jij je carrière een positieve impuls wilt geven, dan kan afstandsonderwijs uitkomst bieden.

Posted in thuisstudie
admin

Hippe Eastpak tassen voor op school

chooltassen moeten niet alleen functioneel zijn. Het mogen ook hippe tassen zijn. Tegenwoordig zijn er een heleboel tassenmerken op de markt die leuke tassen maken in allerlei kleuren, materialen en stijlen. Ook de manieren waarop je de tassen kan dragen verschillen bij de verschillende modellen.

De meeste studenten maken gebruik van de klassieke rugtas. En de merk die het meest populair is heet Eastpak. Hoewel Eastpak een heleboel normale rugtassen maakt die qua ontwerp niets opmerkelijks te bieden heeft zijn er toch wel een aantal ontwerpen die in het oog springen. Bovendien is Eastpak populair vanwege de uitzonderlijke garantie van 30 jaar. Veel studenten hebben een beperkt budget en willen niet elkaar noodgedwongen een nieuwe rugtas kopen. In dat geval geeft Eastpak de garantie dat je slechts één keer in je gehele studentenperiode een rugzak hoeft te kopen. Waar je wel op moet letten is dat je er een laptop in kan doen als je die vaak op school gebruikt. Als het niet past kun je altijd nog naar schoudertassen kijken in plaats van naar rugtassen.

De stijlvolle Returnity Collection van Eastpak

Ondanks de vele standaard Eastpak modellen zijn er een aantal modellen die wel zeker modieus zijn. Daaronder valt o.a . de Eastpak Killington. De Killington is onderdeel van de Returnity Collection van Eastpak en is een stoere backpack met 29 liter inhoud. De das is gemaakt van polyester en leer en heeft een mooie bruin en beige kleur. Als je niet van bruin houd maar het model je wel aanspreekt is er ook nog een zwarte versie verkrijgbaar. Deze rugtas is een absolute klassieker en ziet er toch uniek uit.

De Eastpak Padded Pak’r

De rugtas waar Eastpak om bekent staat is de Padded Pak’r. Het is de rugtas waar je vele studenten mee ziet rondlopen. Hoewel het model al jaren bestaat is Eastpak elk jaar wel druk bezig de collectie uit te breiden door het model in verschillende kleuren en printjes te gieten. Zo vindt je altijd wel een kleur en stijl die bij je past.

Omdat Eastpak tassen zo populair zijn kan je de tassen online al snel vinden en bestellen. Het handige aan online tassen bestellen is dat je een rugtas niet hoeft te passen. Het enige waar je naar hoeft te kijken is of je het model mooi vindt en of de garantie en prijs voldoet aan je wensen.

Posted in schoolspullen
admin